Använder du Internet Explorer?
Valid XHTML 1.0!

Tautologica

Det här är ett projekt som påbörjades i kursen PUM, TDDB61. Det är en projektkurs där man är ca sju medlemmar i varje projektgrupp, och syftet är att lära sig hur mjukvaruutveckling kan gå till i större projekt. En stor del av fokuset ligger alltså på metodiken, och inte i första hand det färdiga resultatet.

Alla medlemmarna i projektgruppen har sina huvuduppgifter, och utvecklingen sker enligt vattenfallsmodellen (krav -> design -> implementation -> test).

Vårt projekt var att implementera en svit av logikprogram för undervisningssyfte. Krav- och designfasen genomfördes för ett antal av programmen i sviten, men implementationen gjordes bara för ett av dem, vilket var planerat med tanke på hur mycket tid vi hade till vårt förfogande.

Programmet som implementerades var en modelleditor för predikatlogik med evalueringsfunktion. Efter kursen vidareutvecklades programmet efter hand till ett fullt användbart program som använts i labbar på logikkursen.

Vi som vidareutvecklade programmet var jag, Anders Stedtlund och Anna Gustafsson. Anders jobbade dessutom med programmet en hel sommar som sommarjobb.

Programmet är skrivet i Java och är licensierat som GPL. Projekthemsidan finns här: http://tautologica.sourceforge.net/

Sammanfattningsvis så är PUM-kursen en av de roligare kurserna jag läst, mycket tack vare en mycket bra projektgrupp.