Använder du Internet Explorer?
Valid XHTML 1.0!

PixEd - The Pixel Editor

Screenshot 1 of Pixed v2

Mitt första fullständiga program! :-) Primitivt och onödigt nuförtiden, men jag byggde det för att jag behövde det, och GUIt är skitsnyggt! :-)

PixED är en pixeleditor för små bilder (typ ca 30x30pixel). Programmet skrevs i Turbo Pascal 6 och 7, för DOS.

Skärmdumparna här på sidan gjordes genom att köra Pixed v2 i DOSBox, vilket funkade hyfsat men inte helt klockrent. Det fungerade i alla fall tillräckligt bra för att jag skulle kunna ta några bilder på GUIt.

P.g.a. av en otäck bug i Borland/Turbo Pascal 7, så går version 2 tyvärr inte att köra på en snabb dator. Jag vet inte exakt var gränsen för en "snabb" dator går men jag utvecklade det på en 486, och förmodligen går det att köra på långsamma Pentium-datorer också.

Som tur är så finns det ett litet patchprogram som fixar till gamla pascal program så att de går att köra på snabba datorer också. Programmet heter TPPatch och ni hittar det på http://www.brain.uni-freiburg.de/ ~klaus/pascal/runerr200/index.html (eller lokalt här). Ladda ner det och kör "tppatch pixed.exe" så kommer det gå att köra pixed igen.

Version 1.5 går att köra utan ändring eftersom det är kompilerat med Turbo Pascal 6.

Oavsett vad som står i programmen så är de helt fria nu (Public Domain). Gör vad ni vill med dem, så länge ni inte håller mig ansvarig för vad som händer.

Pixed v1.5
Pixed v2.0

Screenshot 2 of Pixed v2 Screenshot 3 of Pixed v2