Använder du Internet Explorer?
Valid XHTML 1.0!

Hårdvaruprojekt

Om vi går tillbaka riktigt långt så gissar jag att de första "hårdvaruprojekten" gjordes i Lego. :-)

Jag kommer ihåg att jag och mina kompisar jobbade hårt på att försöka bygga så snabba legobilar som möjligt. Riktigt roligt blev det när jag började experimentera med att bygga på gummibandsmotorer på dem! Jag minns också att vi använde gummiband för att göra legopistoler som sköt iväg legobitar - också kul! :-)

Faktum är att lego faktiskt återkommit ett flertal gånger som bas för mer avancerade byggprojekt. Jag och Patrik Thalin gjorde till exempel en självgående robotbil som klarade av att ta sig runt en tejpad bana på golvet. Bilen byggdes i lego med larvfötter kombinerat med motorer och egentillverkad elektronik - allt inom ramen för kursen digital konstruktion med mikrodator år 2000. Projektet döptes till BWP - The Blair Witaz Project. :-)

Jag planerade att bygga ännu en robotbil med en ny bättre design, men tyvär så avslutades aldrig det projektet, trots en hel del nedlagt arbete. Men projektet resulterade i alla fall i ett ganska avancerat debugkort som blev färdigt.

Andra saker som jag gjort i elektronikväg är fjärkontrollsmotagare till datorn och en programmerare för PIC-processorer.

Elektronikkonstruktion är inte min starkaste sida, men jag har hållt på med det så pass mycket att jag har lite koll i alla fall. Lödning och kretskortsetsning är åtminstone inga problem. :-)