Använder du Internet Explorer?
Valid XHTML 1.0!
Bild - Cool Bird

Konst

Mitt konstintresse är egentligen något som kommit på senare tid. Jag var aldrig speciellt duktig på att rita och måla när jag var liten. Till viss del beror det nog på att vi aldrig fick lära oss hur man gör i skolan, man förväntades helt enkelt lista ut det själv, och klarade man inte det så var det lättare att ge upp och strunta i alltihop.

Av någon anledning så har jag ändå varit lite små intresserad av att rita och måla av och till. Inte så ofta men det har gått i perioder.

Under rätt lång tid har jag gillat att hålla en penna i handen och bara göra streck och olika mönster, och ibland blir det något av sig själv, och ibland inte. Ofta blir det väldigt abstrakta saker. Det här var en vanlig sysselsättning på många föreläsningar. :-)

Bild - Small Red Flower

Ibland blev det dock inte bara abstrakta saker, och ibland la jag ner lite mer jobb på det vilket kan ses här ("Soaring Dragon" och Red flower mfl). 2003 hade jag en sån period och många av bilderna på den här sidan kommer från den tiden.

Bild - Small Bird

Vintern 2005 bestämde jag mig för att jag ville lära mig att rita något med avsikt. Hittills hade jag ju mest låtit pennan styra sig själv, men jag tänkte att det vore kul att själv kunna bestämma vad man ville rita. Jag insåg dessutom att en stor del av problemet bottnade i en rädsla för att inte kunna "rita bra", och då blev det genast ännu mer intressant att utmana den rädslan. :-)

Jag köpte en bok om figurteckning och insåg efter ett tag att problemet inte var att teckna utan att kunna se hur något verkligen såg ut så att det gick att teckna av. Det var förstås en intressant insikt och strax därefter så hittade jag en jättebra bok på biblioteket som handlade om just det: Teckna med högra hjärnhalvan, av Betty Edwards.

Boken lär ut grejer som verkligen fungerar, ta en titt på de här före- och efter bilderna så förstår du vad jag menar. Jag ägnade ganska mycket tid åt att lära mig teckna under några månader i vintras, och hoppas att det blir läge att fortsätta med det någon gång framöver. Just nu har jag inte lagt upp något som jag gjorde under den här perioden här på hemsidan (förutom oekakibilderna men det är en annan grej).

Bild - Oekaki pelikan

Vintern 2005 började jag också leka lite med oekaki. Oekaki är websidor som man kan "rita på". Det är hur kul som helst att bara kladda lite och inte bry sig så mycket om hur det blir. De som är duktiga är dock helt fantastiska. Här är några oekakisidor:

Bild - Small flying Bird

Här är ytterligare några länkar till bra konstsidor.

Här nedan följer några av mina bilder.

Soaring Dragon - Potential Dragon Red flower
Soaring Dragon - Potential Dragon (2003) Red Flower (2003)
Cool Bird Oekaki - Party Elephant
Cool Bird (2003) Oekaki - Party Elephant (2005)
Oekaki - blomma Oekaki - Hungry Snake
Oekaki - Blomma (2005) Oekaki - Hungry Snake (2005)
Thirsty Fish
Fisk (2005)