Använder du Internet Explorer?
Valid XHTML 1.0!

Böcker

Jag har alltid läst mycket, och här är några böcker som betytt speciellt mycket för mig.

James Redfield

Den nionde insikten / The Celestine Prophecy
Den tionde insikten / The Tenth Insight
Shambalas Hemlighet / The Secret of Shambala
Samt tillhörande "An Experimental Guide" för ovanstående böcker.

Böckerna (åtminstone de första) innehåller egentligen ingenting nytt, men de sammanställer massor med viktiga saker till en helhet som är större än de enskilda delarna var för sig. Vill man förstå världen och livet så är jag övertygad om att man måste förstå/inse materialet som presenteras i de här böckerna, oavsett om man får den insikten via böckerna eller från nån helt annanstans. Alla lär sig på olika sätt.

James Redfield driver också ett webprojekt här: http://www.celestinevision.com/

David Deida

Den Suveräna mannens väg
Till dig, min älskade
Den nakna sanningen

Jag blev tipsad om Den Suveräna mannens väg av David Deida våren 2005, och när jag läste den så var det första gågnen sedan Redfields böcker som jag läst något som tillförde något i grunden nytt. Efter det så var jag tvungen att läsa de andra två böckerna ovan också, och när jag var klar med det så läste jag om den första igen! :-)

Den Suveräna mannens väg är en bok om män, Till dig, min älskade är en bok om kvinnor och Den nakna sanningen är mer allmänt hållen.

Jag måste säga att jag tyckte att det var lite suspekt att en man har skrivit en sån djupgående bok om kvinnor, och en del saker han skrev var jag mycket skeptisk till för jag tyckte det lät ganska absurt. För att undersöka saken berättade jag om det för en tjejkompis, men hon tyckte inte alls att det var absurt utan att det var precis så det var! :-) Så där lärde man sig något, och Deida verkar ha koll på vad han skriver! :-D

David Deidas officiella hemsida:
http://www.deida.info/